Flixbus

Flixbus

Flixbus är ett tyskt bussbolag som trafikerar 10.000 olika förbindelser i Europa inklusive länder som Sverige (Malmö), Tyskland, Österrike, Schweiz, Slovenien, Tjeckien och många andra länder. De erbjuder ett billigt alternativ till tåg och flyg för resor inom Europa med fokus på Tyskland och centrala Europa.

Flixbus kör alltid till den mest centrala stationen i staden och har som motto att vara pålitliga och säkra. Det är med andra ord ett bra alternativ för dig som vill ta dig runt mellan lite mindre orter i centrala Europa. Ifrån Sverige utgår de i nuläget bara från Malmö men därifrån kan man ta sig till stora delar av Europa.

Hitta prisvärda och smidiga resor med Flixbus.se

FlixBus.se trafikerar stora delar av Sverige och nästan hela Europa. Kika alltid in på Flixbuss och se om du kan hitta din resa till ett ännu lägre pris än hos konkurrenterna eftersom de oftast lyckas slå konkurrenterna på fingrarna när det gäller både pris, komfort och kvalitet på resorna. Besök FlixBus.se och se vad de kan erbjuda och om de har resor som passar dig.

Alla städer i Sverige där Flixbus har sitt linjenät

Här nedanför kan du hitta alla städer där Flixbus har körningar till och från.

Populära bussresor hos Flixbus

Bussresa
Pris från
Restid
Stockholm till Göteborg
598 kr
7:35 tim
Göteborg till Stockholm
399 kr
7:05 tim
Örebro till Stockholm
199 kr
2:35 tim
Linköping till Stockholm
299 kr
2:55 tim
Göteborg till Jönköping
139 kr
2:15 tim

Busslinjer till Flygplatser

Du kan via Flixbuss åka mellan de flesta stora städer i Sverige och ta dig till olika flygplatser som Arlanda, Landvetter, Gardermoen och Kastrup. Det finns dock ingen linje som går till Malmö airport.

Bussresa
Pris från
Restid
Stockholm till Arlanda
99 kr
40 min
Västerås till Arlanda
288 kr
2:55 tim
Karlstad till Arlanda
268 kr
6:45 tim
Örebro till Arlanda
278 kr
5:10 tim
Göteborg till Landvetter
99 kr
30 minuter
Jönköping till Landvetter
149 kr
1:40 tim

Avboka din biljett hos Flixbus

Det finns möjlighet att avboka sin biljett hos Flixbus 15 minuter före avgång om du inte har möjlighet att resa. Du kan i tabellen nedanför se hur många procent av biljettens pris du får tillbaka vid en avbokning. Läs mer om Flixbus avbokningspolicy.

Avbokning före avgång
Din återbetalning i %
15 min – 1 dagar
25 procent
1 – 6 dagar
50 procent
7 – 29 dagar
75 procent
30 dagar innan
100 procent

Swebus och Flixbus är samma sak!

Du kanske undrar vad som har hänt med Swebus då du inte längre ser de vita bussarna på vägarna. De vita bussarna är kvar men de är gröna nu. Våren 2018 köptes Swebus av Flixbus svenska dotterbolag. Det betyder att hela bussflottan från Swebus idag är grön och kopplad till Flixbus stora nätverk av destinationer.

Tusentals destinationer direkt i mobilen!

Swebus har länge varit kända för att ge dig möjlighet att åka från mindre städer till andra mindre städer eller till storstäder. Oavsett vilken stad du reser till kommer du att bli avsläppt på en central plats. Det här är mycket bekvämt.

Idag sker bokningar med FlixBus Swebus enkelt med din mobil. Du kan klicka in på den stad som du vill resa till och sedan få den bästa resan presenterad för dig. Det går att boka direkt på telefonen.

Det spelar ingen roll om du vill resa till Stockholm eller till Paris. Det går att göra bokningen med din mobil. Om du ändrar dig kan du boka av biljetten upp till 15 minuter före avgång! Dessutom får du löpande information om förseningar så att du slipper jobbiga överraskningar.

Redan när Flixbus var Swebus i Sverige jobbade man med ett smart system för att se till att bussarna höll sig till tidtabeller. Det här systemet har förstärkts med appen som gör det möjligt för dig som passagerare att få information snabbt och lätt direkt från bussbolaget gällande den buss som du ska åka med.

Vart kan du åka?

Idag har Flixbus omkring 2000 olika destinationer i Europa. I Sverige är det en stor fördel att du kan hoppa på bussen även på mindre orter. Du behöver alltså inte åka till en större stads tågstation för att komma vidare till exempel till Köpenhamn.

Med Flixbus kommer du till destinationer som

 • Stockholm
 • Malmö
 • Köpenhamn
 • Paris
 • Berlin
 • Hamburg

Listan kan göras lång och du kommer att finna destinationerna som är mycket populära såväl som platser som kanske inte är lika kända. Det är den stora styrkan med Flixbus nätverk.

Res bekvämt på bussen

Du kan åka på dagen eller välja en nattbuss men oavsett vilket kan du se fram emot en bekväm interiör som har viktiga tjänster. Varje buss från Swebus som nu är Flixbus har wi-fi som är gratis.

Du kan alltså surfa gratis när du reser med bussen. Det finns också eluttag som gör det möjligt att ladda medhavda apparater som smartphones. Via bussens wi-fi kan du också få tillgång till underhållning i form av musik och böcker. Det kostar heller inget extra.

Sätena i bussarna har utrustats med ryggstöd som kan fällas bakåt. Det gör det lättare att luta sig tillbaka och kanske sova en stund medan bussen närmar sig din destination. Du sitter bekvämt och kan dessutom se ut genom de stora fönstren på landskapen som ni far förbi.

Varje buss har toalett. Perfekt om du eller ett barn inte kan vänta tills nästa stopp. Toaletterna på bussarna hålls fräscha och har allt som behövs.

Bordsplats
Bordsplats
Panoramaplats
Panoramaplats
Inuti bussen hos Flixbus
Inuti bussen

Bra att veta när du ska resa i Europa

Många väljer att åka med Flixbus i Europa för att spara pengar. Det kan handla om en hel del om du jämför med tåg eller flyg. Om du vill spara pengar ska du dock tänka på att det kan vara klokt att boka i god tid när du ska resa inom Europa.

Du kan boka smidigt med din mobiltelefon även från andra länder. När du ska resa lite längre kan det vara så att du sparar mer pengar på att boka flera veckor i förväg.

Busstationer i städer du inte har varit i

Flixbus jobbar alltid med att komma i tid men de kommer inte att köra iväg före utsatt avresa. Men det kan ändå vara smart att komma lite tidigare till stationerna. När du inte reser från en stad som du hittar i kanske du måste kontrollera att du står vid rätt stopp. Då är det skönt att ha lite mer tid på sig.

Få bästa platsen på bussen

När en buss är fullbokad är det också smart att vara tidigt på plats för att komma ombord snabbare. Vilken plats som är den bästa är en subjektiv sak. Kanske vill du sitta långt fram för att alltid se vägen tydligt. Kanske är det viktigt för dig med ett fönstersäte nära en utgång.

Ha dina biljetter redo!

När du reser med Swebus i Sverige kan du enkelt använda din app för att visa din elektroniska biljett. Men när du reser med Flixbus inom Europa kan det vara så att du också måste visa upp någon form av identifikation. Ha den redo när bussen svänger in på busshållplatsen!

Flixbus rabattkod

Just nu finns inga rabattkoder eller erbjudanden att hitta hos Flixbus, men håll utkik på deras undersida som visar aktiva erbjudanden.

Var medveten om hur mycket bagage du får ta med dig

Oavsett om du ska resa med Flixbus i Sverige eller vidare ut i Europa ska du veta att du som standard får ta med dig ett handbagage och en resväska. Om du behöver resa med mer ska du tala om detta då du bokar dina biljetter.

Du får ta med dig:

 • En resväska samt ett handbagage
 • Cykel på max 20 kg (ej el-cykel)
 • Barnvagn på max 30 kg, längd + bredd + höjd = max. 240 cm
 • Rullstol får medföras, denna ska gå att fälla ihop och lägga i bagaget.
 • Inga djur får åka med bussen
Handbagage på Flixbuss
Handbagage
Resväska på Flixbus
Resväska

Vanliga frågor och svar

Finns det tillgång till toalett på Flixbus?

Ja det finns tillgång till toalett på samtliga bussar, du hittar den antingen i mitten på bussen eller längst bak.

Finns det eluttag på Flixbus?

Ja det finns tillgång till eluttag. Det finns nästan alltid ett uttag vid din plats. Du kan även fråga busschauffören ifall du skulle sakna uttag på din plats om hjälp. Du kommer oavsett kunna ladda din enhet.

Har Flixbus WIFI på sina bussar?

Det finns tillgång till gratis Wi-Fi på samtliga busslinjer som Flixbus kör.

Vilket bagage ingår i min biljett hos Flixbus?

Det ingår 1 x handbagage samt 1 x resväska. Du hittar måtten på väskorna i vår artikel.

Kan jag reservera plaster på Flixbus?

Ja det är möjligt att lägga till platsreservation under bokningsprocessen.

Finns det tillgång till bord på Flixbus?

Det finns tillgång till bordsplats på nedre däck ifall du reser med en dubbeldäckare.

2 reaktion på “Flixbus

 • juli 14, 2023 kl. 9:22 e m
  Permalink

  Dyrt att att avboka och besvärligt att få betalning åter. Kräver IBAN nr. Samt fylla i formulär

 • november 19, 2023 kl. 5:41 e m
  Permalink

  Hej!
  Om jag åker från Jönköping till Göteborg, kan jag använda mig av biljetten hos er för att åka vidare med exempelvis spårvagn?

Lämna ett svar