Buss mellan Stockholm och Skavsta Airport

Sträckan trafikeras av Flygbussarna (Vy buss)

💡 Denna sträcka trafikeras av Flygbussarna (VY buss)

Flygbussarna.se kan du se priser och boka denna resa till det bästa priset. I deras bussar reser du bekvämt med Wi-fi ombord.

Du åker bekvämt direkt från Cityterminalen, Gate 5, i Stockholm city. Det tar 1 tim och 20 min att nå Skavsta Airport och att rulla upp framför terminaldörren.  Skavsta flygplats ligger söder om Stockholm i Nyköping och räknas som en Stockholmsflygplats. Det är utmärkt för den som befinner sig söder om Stockholm och som då slipper ta sig igenom storstan för att nå Arlanda på andra sidan.

Priser för bussresan till Skavsta

Vy Flygbussarna har bra priser. För resan från Cityterminalen i Stockholm till Stockholm Skavsta flygplats betalar du 219 kronor för vuxen och 199 kronor för resande ungdomar 8-17 år. Alla biljetter är giltiga på valfri resa i 3 månader.

Flygbussar mellan Stockholm och Skavsta

Du rullar bekvämt ut från Cityterminalen och hinner en hel del av det vackra och ”busy” Stockholm city innan du lämnar stadskärnan och sätter kurs söderut mot Skavsta i Nyköping. Bussen kör sträckan utan stopp. När du passerat de södra förorterna ser du riktigt vackra landskap medan du kan luta dig tillbaka i den sköna stolen. Varför inte passa på att boka returen från Skavsta tillbaka till Stockholm – alla bokningar med Vy Flygbussarna kan göras enkelt online. När du bokar kan du välja en av många avgångar.

Komfort i bussen – och app

De flesta bussbolag erbjuder sköna och mjuka säten. Vy Flygbussarna har följande ombord:
Mat och dryck, djur kan följa med, plats för skrymmande bagage, kostnadsfri Wifi och babyskydd samt sittkuddar för barn över tre år. Det finns också en app för att hålla sig ajour med bussen i realtid där du också kan sköta bokningar här.

Om Skavsta Airport

Skavsta, eller det korrekta namnet Stockholm Skavsta flygplats är belägen i Nyköping 10 mil söder om Stockholm. Flygplatsen har en bakgrund som före detta militär flygflottilj. Här fanns F11, Sveriges hub för spaningsflyg som avskaffades år 1980. Den första civila internationella flygningen utfördes år 1997 och idag finns både restauranger och butiker och flera biluthyrningsfirmor. Flygplatsen ägs till 90% av Arlandastad Group samt resterande ägs av Nyköpings Kommun.