Bussar mellan Göteborg och Stockholm

Vägen mellan Göteborg och Stockholm är vacker med en massa natur. Den är också bekväm då du reser på en buss och inte själv måste köra. Idag finns det flera attraktiva alternativ för bussresor mellan Göteborg och Stockholm. Avgångarna är många och priserna kan få dig att undra varför du ens funderade på tåg eller flyg.

Bussbolag som kör mellan Göteborg och Stockholm

Flixbuss och Nettbuss trafikerar denna sträcka. Båda bolagen erbjuder riktigt bra priser så jämföra alltid dessa två innan du bokar så kan du spara några kronor. Nettbuss har dock bekvämare stolar så det är vår favorit.

FlixBus.se erbjuder denna bussresa till riktigt låga priser och de erbjuder gratis wi-fi, toalett ombord, eluttag osv.

Nettbuss.se erbjuder denna resa till riktigt låga priser men även med extra mycket bekvämligheter så som:

 • Stora sköna fåtöljer
 • Stort benutrymme
 • Wi-Fi (gratis)
 • Eluttag
 • Toalett ombord
 • Möjlighet att sitta själv eller tillsammans med ditt sällskap
 • 98% punktlighet

Det är billigt att åka buss till Stockholm!

Ett av de bästa argumenten för att åka buss mellan Göteborg och Stockholm är priset. Om du hittar en biljett med särskilt pris kan du betala några hundralappar för resan. Det blir billigare än att flyga och du kommer att sitta mycket bekvämt på en buss med rymliga säten.

Du kan välja att åka på dagtid eller kanske med en nattbuss. Priserna påverkas av när du åker men du kan också tjäna på att jämföra olika erbjudanden. Om du kan anpassa avresedatum och klockslag kan det bli ännu billigare med buss mellan Stockholm och Göteborg.

Kom fram snabbt

Hur lång tid tar det från Göteborg till Stockholm med buss? Det beror på om du åker en busslinje med byten eller om den är express. Men du kan räkna med någonstans mellan 6,5 och 8 timmar.

Det är givetvis också så att det går snabbare att åka buss från Stockholm till Göteborg och tvärtom under timmar då trafiken är lugnare. Om du åker ut från storstadsområdet under rusningstrafik kan det innebära en hel del tidsspill. Det kan vara något att tänka på då du bokar dina biljetter.

Vad finns på bussen?

Det som finns på bussen kommer att få stor betydelse för dig då du ska vara på den över 6 timmars tid. Moderna bussar från de främsta bussbolagen har gratis wi-fi. Du kommer alltså att kunna surfa gratis.

Dessutom ska du få viktiga tjänster som:

 • Toalett
 • Eluttag
 • Bekvämt säte
 • Hög säkerhet

Boka bussbiljett från Göteborg till Stockholm

Det är mycket enkelt att boka bussresa från Göteborg till Stockholm, eller tvärtom, online. Dessutom kan bussbolagen erbjuda dig appar. Du använder appen för att se vilka avgångar som är aktuella och vad priset blir.

När du bokar din biljett kommer du att få uppdateringar. Om bussen du ska åka med blir försenad får du veta om det. Då slipper du stå och frysa på busstationen i onödan. Dessutom ska du kunna avboka en biljett på ett smidigt sätt. Det här ger stor flexibilitet och gör det mycket enklare att resa inom Sverige.

Slipp köra hela vägen själv

Då du funderar på att själv köra från Göteborg till Stockholm ska du veta att det blir mycket enklare när du tar bussen. Bussen från Göteborg kommer att stanna centralt i Stockholm. Det gör det mycket enkelt för dig att ta dig vidare med hjälp av de lokala kommunikationerna.

Dessutom avgår bussen från en central plats i Göteborg. Du slipper onödiga väntetider och kan njuta av att se ut genom fönstret på vägen genom landet. Har du resesällskap kan ni umgås ordentligt då ingen måste hålla händerna på ratten och koncentrera sig på att köra.