Swebus Express – det rikstäckande alternativet

Swebus

Swebus Express är marknadsledande i Sverige på expressbussresor och har runt 10 000 avgångar per vecka till cirka 150 olika destinationer. Detta gör Swebus till det ledande bussbolaget att använda sig av om man ska göra en resa inom Sverige.

Swebus är kända för att de har låga priser, hög pålitlighet och prisvärd bekvämlighet. Bussarna är utrustade med toalett, gratis internet och eluttag vilket gör det möjligt att arbeta och surfa ifrån bussarna.

Swebus Express har därtill utrikesresor till ett antal utvalda platser i Europa, framförallt Tyskland. I Sverige finns avgångar från de allra flesta större orterna men också en hel del mindre orter.

Swebus Express logo

OBS, Swebus är uppköpta av Flixbus

Swebus har köpts upp av Flixbus så nu bokar man Swebuss via Flixbus.

FlixBus.se trafikerar stora delar av Sverige och nästan hela Europa. Kika alltid in på Flixbuss och se om du kan hitta din resa till ett ännu lägre pris än hos konkurrenterna eftersom de oftast lyckas slå konkurrenterna på fingrarna när det gäller både pris, komfort och kvalitet på resorna.

Swebus – Res med Swebus över hela Sverige och vidare

Swebus har ett gott rykte som det svenska bussbolag som kommer i tid. Dessutom innebär resorna med Swebus bussar en trygghet då man sedan länge jobbar med väl genomtänkta rutiner för förare och passagerare. Då bolaget köptes upp av tyska Flixbus svenska dotterbolag lovades det utveckling av nät såväl som av tekniska hjälpmedel för bokning.

Swebus historia och nuvarande information

Att snabbt komma iväg till en annan stad i Sverige med expressbuss för någon hundralapp eller två är fördelaktigt. Den möjligheten har funnits länge med Swebus som bildades i slutet av 1900-talet.

I mitten av 1990-talet köptes Swebus upp av skotska Stagecoach och det var då som trafiken med bussarna fick verklig fart. Ordet Express dök upp tillsammans Swebus som ett sätt att visa att bussen var ett alternativ till SJ:s tåg.

FlixBus svenska dotterbolag köpte upp Swebus i maj 2018. Hösten samma år började man kalla bussbolaget för Flixbus men för många lever namnet Swebus kvar och det finns fortfarande på bussbolagets hemsida som en kategori.

Sedan FlixBus kom in i bilden har du tillgång till över 2000 destinationer med bussbolaget. Bussarna har gått från att vara vita till att få FlixBus gröna färg. Förändringen har varit ett steg bolaget har tagit för att likrikta alla sina europeiska bussar.

Mer om FlixBus

FlixBus som nu är samma sak som Swebus grundades i Tyskland år 2013. Bolaget har många samarbetspartners över hela Europa. Det här innebär att FlixBus bussresor finns i hela 28 Euroepiska länder. Varje dag går 350 000 gröna FlixBus bussar till destinationer i länder som Sverige, Danmark, Tyskland, Polen, Spanien, Italien, Frankrike och fler.

Många fina resmöjligheter

När du väljer att resa med Swebus som nu alltså är FlixBus får du tillgång till många destinationer i ett nätverk som ligger på ett smart sätt över hela Europa. Det fina med bolagets nätverk är att du i praktiken kan åka från en mycket liten stad i Sverige till en av de största städerna i Europa.

Samtidigt kan du välja linjer som går mellan mindre orter, även destinationer som kanske inte toppar listan på efterfrågade resmål. Det finns en enorm styrka i detta. Jämför detta med tåget där du sällan kan komma undan resa med bil eller buss då du har nått tågstationen.

Med FlixBus kommer du hela vägen till din slutdestination på ett mycket bekvämt sätt. Du kan enkelt välja resmål i Sverige eller i Europa. Biljettköpet är också utformat för att det ska vara så smidigt som möjligt att åka med Swebus.

Köp biljett med din mobiltelefon

Du kan köpa biljett med hjälp av din mobiltelefon och det finns flera viktiga fördelar med den nya tekniken som FlixBus har försett Swebus med.

Använd din mobiltelefon för att:

 • Köpa biljett
 • Boka om biljetten upp till 15 minuter innan avgång
 • Få snabba meddelanden om förseningar
 • Checka in på bussen utan pappersbiljett
 • Få snabb kundsupport

Om du skulle befinna dig utomlands och behöver resa inom Europa kan du använda samma system för att boka in en bussresa. Är det bara i ett av de länder som FlixBus är aktiva kan du enkelt boka din biljett med en mobiltelefon.

I grund och botten handlar det om att man vill se till att allt som du behöver för din bussresa med Swebus finns direkt på din mobiltelefon. Med allting samlat på detta vis blir det enklare och många gånger också billigare att åka buss inom Sverige och i Europa.

Bussar med hög komfort

Det finns en hel del att tänka på inför en längre bussresa. Saker som du kanske inte ens funderar på om du aldrig tidigare har åkt lite längre med buss i Sverige eller med buss till Europa.

För att det ska bli bekvämt att resa med buss måste det finnas vissa typer av service. På en Swebus buss med FlixBus kommer du att få:

Wi-Fi – Väldigt viktigt idag! På bussen är det gratis att surfa. FlixBus erbjuder också en portal med underhållning. Du får tillgång till filmer, böcker, tidningar och spel som du kan sysselsätta dig med under resan.

Ladda mobilen – Bussen har eluttag så att du kan ladda din mobiltelefon, surfplatta eller annan apparat som du har med dig. För det mesta finns det eluttag alldeles vid platsen som du sitter på. Vissa bussar ser lite annorlunda ut men då är det bara att fråga chauffören för att hitta eluttaget.

Bekväma säten – Bussarna är också utrustade med säten som du kan justera i ryggen. Du kan luta dig tillbaka för att vila och sätet är gjort för att du ska sitta bekvämt även då du åker lite längre.

Fräscha toaletter – FlixBus lovar fräscha toaletter på alla sina bussar. Du måste alltså inte vänta till nästa stopp på vägen för att kunna ta hand om dina behov.

Gott om plats för bagage – När du bokar en bussresa med Swebus får du ta med dig ett handbagage och en resväska. Men det går att ta med mer än så om du behöver det. Kom bara ihåg att boka mer bagage då du köper dina bussbiljetter.

Res smidigt, dygnet runt

Med Swebus kan du resa på dagtid eller välja en nattbuss. Det finns gott om avgångar till populära destinationer. Några av de populäraste är:

 • Malmö
 • Köpenhamn
 • Amsterdam
 • Berlin
 • Hamburg
 • Paris
 • Prag

På FlixBus hemsida kan du enkelt leta upp en destination genom att klicka på första bokstaven i destinationens namn. Du kan med några knappklick leta upp bästa bussturen till Årjäng såväl som till Santa Maria.

En säker bussresa

Swebus är ett tryggt resesätt och inte bara för att bussresor rent generellt anses vara mycket säkra val. Idag ser FlixBus säkerheten ombord som en självklarhet. Varje buss är utrustad med viktiga funktioner som automatisk avståndsreglering, ljussensorer, avåkningsvarnare, ESP och nödbromsassistans.

Bussar besiktigas med jämna mellanrum och man ser till att alla chaufförer som jobbar inom FlixBus nätverk är utbildade inom säkerhet. Det ger en resa som känns lugn och trygg även då det är mitt i natten eller tät trafik.

Swebus Express är nu uppköpta av Flixbus.
FlixBus.se
 trafikerar stora delar av Sverige och nästan hela Europa. Kika alltid in på Flixbus och se om du kan hitta din resa till ett ännu lägre pris än hos konkurrenterna eftersom de oftast lyckas slå konkurrenterna på fingrarna när det gäller både pris, komfort och kvalitet på resorna.

2 reaktion på “Swebus Express – det rikstäckande alternativet

 • augusti 9, 2023 kl. 9:20 f m
  Permalink

  Hej
  Jag har ett gammalt Swebus Epress värdekort (som är giltigt till ”09.nov.23”). Kan jag ”tömma” pengarna på det och hur gör jag då?
  mvh Ann-Louise Lindmark

 • september 24, 2023 kl. 2:25 e m
  Permalink

  Kan man resa med buss mellan Stockholm och Skövde?

Lämna ett svar