Bussar mellan Malmö och Göteborg

Det tar inte lång tid att köra till Göteborg från Malmö men när du väl kommer fram kan du snurra omkring i timmar bara för att hitta en parkering! Ta buss från Malmö till Göteborg istället och använd tiden på bussen till att koppla av eller få jobb gjort.

Bussbolag som kör mellan Göteborg och Malmö

Ett bussbolag som trafikerar denna sträcka är Bus4you.se. De erbjuder väldigt bra priser på bussresor med massor av bekvämligheter som till exempel:
Stora sköna fåtöljer
Stort benutrymme
Wi-Fi (gratis)
Eluttag
Toalett ombord
Möjlighet att sitta själv eller tillsammans med ditt sällskap
98% punktlighet

Kika in på Bus4you och se om deras priser och erbjudanden passar dina önskemål.

Hur lång tid tar det att åka buss till Göteborg från Malmö?

Du kan faktiskt ta dig med buss från Malmö till Göteborg på 3 timmar! De flesta bussturerna ligger på omkring 3,3 timmars tid men det finns expresslinjer som går snabbare än så. Resan går på stora bekväma vägar och du har avgångar i stort sett varje timme.

Det du ska tänka på är att det under rusningstid kan förekomma förseningar. Det beror inte på bussbolagen utan på de köer som kan uppstå ut och in till stadskärnor. Det här kan vara något att beakta då du ska komma fram till vilken tid du vill åka.

Boka biljetten med mobilen

När du ska boka buss från Malmö till Göteborg kan du använda dig av din mobiltelefon. Du kan surfa online med din mobila webbläsare och jämföra priser. Sedan kan du ladda ner en app för bokningen. Med appen får du flera fina fördelar.

Bokning med app ger dig bland annat:

  • Snabb information om kommande avgångar och priser
  • Enkla avbokningar till och med strax innan bussen går
  • Möjlighet att boka in mer bagage
  • Information om förseningar

Bekväma bussar mellan Göteborg och Malmö

Det kan bli riktigt billigt att åka buss från Malmö till Göteborg men det betyder inte att du måste uppoffra komforten. Tvärtom kan du se fram emot moderna bussar med bekväma säten. Du får gratis wi-fi och kanske till och med underhållning i form av film, musik och böcker.

Bussarna har som regel säten som går att luta tillbaka. Det kan vara väldigt skönt om du vill använda resan till att vila. Med säte alldeles vid fönstret kan du också njuta av utsikten på vägen. Det finns eluttag att ladda mobilen med och bussen har en toalett om detta skulle behövas.

Åka tåg eller buss till Göteborg?

Du tar bussen vid centralstation från vilken det också går tåg till Göteborg och du kan undra vilket som kommer att bli bäst. Du ska veta att vissa bussresor är minst lika snabba som tåget. Du kan alltså få en lika snabb och bekväm resa men inte sällan mycket billigare.

Bussen kommer att stanna på central plats i Göteborg så du kanske kan ta dig vidare till fots. Det blir alltså minst lika enkelt som att åka tåg, kanske enklare. Jämför priser och välj det resealternativ som passar din budget och tidtabell allra bäst.

Enklare än att köra själv

För att återkoppla till inledningen om att ta bilen till Göteborg från Malmö så kan det verkligen vara en fördel att lämna den hemma och åka buss. De svenska bussbolagen jobbar med säkerheten och erbjuder trygga resor. Du kan koppla av och använda tiden på ett vettigt sätt.

För ett helt gäng som ska åka upp till Göteborg från Malmö är det ju också riktigt trevligt att kunna åka tillsammans på detta vis. Det blir en stund av gemenskap som man inte får på samma sätt då flera ska köra i privata bilar.

Som vi nämner ovan
Kika in på Bus4you.se och se om deras priser och erbjudanden passar dina önskemål. Nettbuss är ett bussbolag som trafikerar ovan nämnda sträcka.