Flygbussarna AB

Bus4you.se (tidigare Nettbuss) stärker sin ställning som det ledande bussbolaget för personresor i Norden med uppköpet av Flygbussarna AB från Transdev. Det var i slutet av 2019 som nyheten om det nya förvärvet publicerades. Men det kan dröja en bra bit in på våren 2020 innan Flygbussarnas verksamhet helt har övergått till Bus4yous händer.

Preliminärt siktade man på mars 2020. Med Konkurrensverkets godkännande kan affären gå igenom officiellt. När detta sker blir Bus4you störst även på resor till och från flygplatser i Sverige.

Jämför alltid priser på flygbussar

Bus4you.se och Flixbus.se är två riktigt bra och prisvärda bussbolag som kör till och från flygplatserna. Tillsammans trafikerar de i princip hela Sverige & stora delar av Europa. Jämför alltid dessa två bolagens priser när du skall resa någonstans. Om priserna är likvärdiga för en sträcka så rekommenderar vi alltid Bus4you.se eftersom de har bekvämare säten och bussar än Flixbus.se

Flygbussarna AB var störst på buss till flyget

Flygbussarna AB har länge varit det främsta alternativet i Sverige för resor till och från våra flygplatser. Med 85 fossilfria bussar har de under senare år kört tolv olika linjer till sju olika flygplatser. Busstjänsten har ett gott rykte och är många resenärers första val för resor till och från flygplatsen.

Under 2019 gjordes det fem miljoner resor med bolaget. Deras styrka ligger i variationen men också i moderna och bekväma bussar. Detta är något som förenar den vision som både Bus4you.se och Flygbussarna har. En annan viktig punkt är den gröna.

Precis som Bus4you har Flygbussarna länge jobbat med att dra ner på miljöpåverkan. Detta har man gjort med att förändra körtekniken och välja gröna alternativ. För resenärer som vill bidra till en bättre miljö både vad gäller utsläpp och buller är bussresorna till flyget ett bra val.

Alla bussresor under ett tak

För Bus4you är köpet av Flygbussarna AB från Transdev ett viktigt steg mot att kunna erbjuda alla olika typer av bussresor under ett tak. Det norska bolaget som ägs av den norska staten har flera olika dotterbolag i Sverige.

Dessa bolag erbjuder bland annat:

  • Resor mellan olika svenska städer
  • Resor vidare i Norden och Europa
  • Expressresor utan stopp
  • Service av bussarna
  • Flygbussar till flygplatserna i Norden

Flygbussarna kommer att ingå i det svenska bolaget Bus4You och Vy Express verksamhet. Bus4you.se är det bolag som sköter komfortresor. De har god erfarenhet av den här typen av bussresor vilket är viktigt för Flygbussarnas fortsatta utveckling.

Verksamheten ska byggas ut

Bus4you planerar att bygga ut flygbussverksamheten. Tanken är att man ska ta det bästa från de båda bolagen och ge resenärerna ännu bättre lösningar för resor till och från flygplatser. Med fler flygbusslinjer blir det enklare att ta sig till flygplatsen på ett billigt och bekvämt sätt.

Både Flygbussarna och Bus4you är kända för att erbjuda smidiga och moderna lösningar. Möjligheten att boka och köpa biljett med mobiltelefonen är ett exempel på detta. Det är också något som kommer med då verksamheten utvecklas och blir större.

Bus4you i Sverige

Bus4you är ett dotterbolag till norska Bus4you som tidigare hette Nettbuss i Sverige. Det var våren 2019 som man bytte namn till Vy för att signalera nya framtidsvisioner och sedan bytte de namn igen till Bus4you. Bussbolaget är verksamt på många svenska orter. De erbjuder både linjetrafik och skolbussar.

Med omkring 1400 medarbetare kan man erbjuda billiga men moderna resalternativ för många. Flygbussarna ingår som nämnt i delen med komfortresor. Här finns det bussar som är utrustade med mycket viktiga tjänster och inredning som gör det möjligt att resa lite längre.

På flygbussen är det ju också bekvämt att få det stöd som kan behövas i arbetet. Många av de resenärer som behöver resa till och från flygplatsen med buss är personer som reser i jobbet. Att få lite mer plats på bussen för dator är verkligen en fördel.

Andra självklara inslag på komfortbussarna som bekväma säten är också en fördel för varje resenär oavsett skälet till resan. Så även möjligheten att boka resan med mobilen och att köpa biljett på samma sätt.

Transdevs nya riktning

Flygbussarnas tidigare ägare Transdev försvinner inte från bussmarknaden. De har bestämt sig för att fokusera på upphandlad linjetrafik. De kommer alltså att jobba vidare med stadsbusstrafik och länsbusstrafik. Transdev ser mycket positivt på att Bus4you tar över flygbussarnas verksamhet. De är säkra på att de kan upprätthålla det goda ryktet och ta flygbussverksamheten vidare till nästa nivå.

Som vi nämner ovan

Kika in på Bus4you.se och FlixBus.se och se vad de kan erbjuda och jämför de två bolagens priser