Bussar mellan Örebro och Arlanda

Ingen behöver skjutsa dig till flyget! Du kan ta en buss mellan Örebro och Arlanda och komma fram i tid till din avgång. Detta oavsett om du ska flyga tidigt på morgonen eller senare på kvällen. Det finns flera bussbolag som trafikerar sträckan och det ger dig många avgångar att välja från.

Bussbolag som kör flygbuss mellan Örebro och Arlanda

Flixbuss och Nettbuss trafikerar denna sträcka. Båda bolagen erbjuder riktigt bra priser så jämföra alltid dessa två innan du bokar så kan du spara några kronor. Nettbuss har dock bekvämare stolar så det är vår favorit.

FlixBus.se erbjuder denna bussresa till riktigt låga priser och de erbjuder gratis wi-fi, toalett ombord, eluttag osv.

Nettbuss.se erbjuder denna resa till riktigt låga priser men även med extra mycket bekvämligheter så som:

 • Stora sköna fåtöljer
 • Stort benutrymme
 • Wi-Fi (gratis)
 • Eluttag
 • Toalett ombord
 • Möjlighet att sitta själv eller tillsammans med ditt sällskap
 • 98% punktlighet

Viktiga satsningar på sträckan Örebro-Arlanda

Under senare år har det satsats mer på bussresor mellan Örebro och Arlanda. Det finns ett ökat behov av flera avgångar. Inte bara bland affärsresenärer som ofta flyger i jobbet. Att kunna ta sig till flygplatsen med en direktbuss från Örebro är ett smidigt alternativ som passar många resenärer.

Direkt till terminalen

Bussen som går från Örebro till Arlanda stannar vid flygplatsens olika terminaler (5, 4 och 2). Det finns mer än en avgång per timme om vi ser på alla bussbolagens tidtabeller gemensamt. Du kan åka från Örebro utan byte och det spar tid.

Hur lång tid tar flygbussen från Örebro till Arlanda?

Hur lång tid bussresan från Örebro till Arlanda tar beror på flera saker. Men du borde kunna komma fram på under 3 timmars tid. När det inte är mycket trafik kan det gå snabbare. Under rusningstid kan det tvärtom bli köer och då kanske resan tar längre tid.

Beroende på det bolag som du väljer och rutt kan det vara så att resan tillbaka från flygplatsen går direkt till Västerås och sedan vidare till Örebro. Det betyder att det blir ett kortare stopp i Västerås innan bussturen går vidare. Men detta är inget som kommer att innebära någon längre försening.

Ett råd är att alltid lägga till lite mer på restiden så att du säkrar dig om att komma fram i tid med den bussavgång som du väljer. När du kommer tillbaka och behöver buss från Arlanda till Örebro har du kanske inte samma tidspress. Då kan du i lugn och ro ta bussen med närmsta avgångstid.

Köp biljett till bussen

Du kan köpa biljetter till bussar mellan Arlanda och Örebro, och tvärtom, online eller med din mobiltelefon. Bussbolagen erbjuder appar som gör det mycket enkelt att boka biljett. Du bör också enkelt kunna avboka eller få information om förseningar. Det här är en tjänst som gör det mycket enkelt att resa till flygplatsen från Örebro.

Hög komfort på bussen

Det finns goda anledningar till att välja att åka med buss till Arlanda från Örebro hellre än att ta tåget eller köra bil. Dels är det förstås så att det blir billigare att resa med buss. Detta utan att det tar längre tid att komma fram.

Andra viktiga fördelar med bussresan på en modern buss är:

 • Du får gratis wi-fi
 • Du sitter i bekväma säten
 • Du kan jobba på bussen
 • Det finns eluttag för dina prylar

Med bussen behöver du inte fundera på vad du ska göra med en bil när du är borta eller vem som kan tänkas skjutsa dig. Missar du en buss kommer det snart en ny. Du kan boka av din biljett nära avgång och du får information om eventuella förseningar. Det är bekvämt och väldigt effektivt.