Buss mellan Stockholm och Västerås Airport

Denna resa är mycket smidig eftersom du kan åka direkt från Cityterminalen i Stockholm till flygplatsen i Västerås. Resan tar 1 timme och 20 minuter och är mycket bekväm och praktisk. Du kommer direkt in framför din terminal och slipper olägenheten med kanske kostsam parkering.

Sträckan trafikeras av Flygbussarna (VY buss)

💡 Denna sträcka trafikeras av Flygbussarna (VY buss)

Flygbussarna.se kan du se priser och boka denna resa till det bästa priset. I deras bussar reser du bekvämt med Wi-fi ombord.

Res mellan Stockholm & Västerås Airport utan stopp

Det bästa är att man kan åka direkt mellan Stockholm City och flygplatsen i Västerås. Du når Cityterminalen med både tunnelbana och pendeltåg från runt om i Stockholm så smidigare anslutning är svårt att hitta. När bussen kommit ut ur staden är det en lantlig resväg omgiven av skog och fält och du kan sitta lugnt och avslappnad tills du är framme.

Priser för bussresan

En biljett på sträckan kostar strax över 200 kronor för vuxen och ca 200 kronor för den som är 8-17 år. Biljetterna gäller i 3 månader och du inhandlar dem enkelt online. Du hittar flera olika resetider där, och du klickar fram dem när du gör beställningen.

Komfort i bussen – och app

De flesta bussbolag erbjuder sköna och mjuka säten. Vy Flygbussarna har följande ombord:
Mat och dryck, djur kan följa med, plats för skrymmande bagage, kostnadsfri Wifi och babyskydd samt sittkuddar för barn över tre år. Det finns också en app för att hålla sig ajour med bussen i realtid där du också kan sköta bokningar här.

Om Västerås Airport

Flygplatsen i Västerås startade som en militär flygplats efter första världskriget och blev då F1, Flygflottilj 1, inom Sveriges flygvapen. Flottiljen servade landet i 50 år. På 1970-talet tog det civila flyget fart på allvar. Flygplatsen har också en unik utbildning med flyggymnasiet och en högre utbildning, Scandinavian Aviation Academy (SAA). Västerås flygmuseum finns också i dess närhet.