Vy buss

Våren 2019 bytte Nettbuss namn till Vy Buss. Namnbytet signalerar en tydlig framtidsvision om att erbjuda moderna transportlösningar. Vy betyder ju utsikt eller en bild av på nordiska språk. Vy är i grund och botten ett statligt norskt bolag som har flera dotterbolag i Sverige som nu alla har detta nya namn.

Bolaget har återigen bytt namn och heter nu Vy Bus4you

Du bokar biljetter på Nettbuss

Bus4you.se trafikerar stora delar av Sverige och Europa. Kika in på deras hemsida och se om de trafikerar den sträcka du vill resa och se vad biljetterna kostar.

Huvudkontoret för moderbolaget finns i Oslo och man är verksamma med buss- och tågresor både i Norge och i Sverige. Faktum är att det här bussbolaget är det näst största i Norden. De omsätter omkring 6 miljarder kronor varje år och har väl över 7000 anställda. Med över 3000 bussar är de med och formar busstjänsterna som är så viktiga för att det vardagliga livet i flera svenska städer ska gå ihop.

Vy Buss är flera olika dotterbolag

Det är inte bara tidigare Nettbuss AB som har bytt namn till Vy. I Sverige finns det flera dotterbolag som alla ingår i Vy-gruppen:

Vy Buss AB – Hette tidigare Nettbuss AB och arbetar med upphandling av kollektivtrafik. Detta bolag erbjuder både linje- och skolbusstrafik. Det har verksamhet från 34 olika orter i Sverige. Du finner Vy busstationer från Lund i södra Sverige och hela vägen upp till Östersund i Norrland.

Vy buss samarbetar bland annat med:

 • Skånetrafiken
 • X-trafik,
 • Jönköpings Länstrafik
 • Västtrafik
 • Länstrafiken i Jämtlands län

Vy Travel AB – Det här bolaget hette tidigare Nettbuss Travel AB och fokuserar på kommersiell expressbusstrafiken. Expressbusstrafiken erbjuds under två olika namn:

 • Vy Express
 • Vy Bus4You

Dessa två varumärken hette precis likadant förr fast Nettbuss istället för Vy!

Med Vy Travel AB kan du resa från och till städer som Stockholm, Örebro, Västerås, Helsingborg och Malmö. Dessutom har man linjer till andra nordiska städer som Köpenhamn och Oslo.

Det här bolaget erbjuder också flygbussar till:

 • Arlanda
 • Landvetter
 • Kastrup i Danmark
 • Gardemoen i Norge

Team Verkstad AB – Bland Vy-bolagen i Sverige finner vi också Team Verkstad som jobbar med att serva och reparera tyngre fordon. Företaget har 29 medarbetare och har verkstäder i Kinna, Partille och Tanum.

Med blicken framåt

Vys vision är tydlig och genomsyrar alla delar av verksamheten. Det finns stor fokus på att göra det lättare för resenärer att boka och köpa biljetter. Här jobbar man med smarta system för biljettbokning via mobila enheter.

Men samtidigt finns det ett gott stöd på marken i verkligheten. I Oslo har man en bil-pool som består av 250 elektriska stadsbilar. Vy jobbar med virtuella lösningar såväl som med fokus på marken och de praktiska behov som finns.

De elektriska bilarna i Oslo är också ett exempel på hur Vy Buss tänker framåt vad gäller hållbarhet. Under flera år har bolaget jobbat med att fasa ut fossila drivmedel och ersätta med alternativ som biogas, bio-diesel och grön el.

Men Vys miljöarbete handlar också om områden som sophantering. De ser på helheten i verksamheten och försöker införa förändringar som kan få mycket positiva konsekvenser på kort såväl som på lång sikt.

Viktigt att komma ihåg i sammanhanget är att bussresor är samåkning som bidrar till färre utsläpp och mindre trafik på vägarna. Det är något som i sin tur kan påverka miljöfaktorer som buller som kan upplevas som minst lika störande som utsläpp av avgaser.

Billiga bussresor med komfort

Det är inte alla som har råd att ge sig av på semesterresor långt bort med flyg. Med Vy Buss blir det möjligt att upptäcka världen utan en större budget. Bussresorna är billiga men också bekväma.

Vy Buss kör med moderna bussar som har bekväma säten och service som wifi och toalett på bussen. Dessutom ser man till att chaufförer är utbildade att köra på ett säkert sätt. Det ger en trygghet som gör det möjligt för vem som helst att välja bussresan hellre än andra färdmedel som flyg och tåg.

Med Vy går det att komma iväg på kortare weekendresor i Norden såväl som på lite längre turer ut i Europa. Bussresan är unik på så vis att den ger en reseupplevelse som inkluderar spännande stopp på vägen till slutdestinationen. Det är något som är omöjligt att få på samma vis till exempel med flyget.

Som vi nämner ovan

Bus4you.se trafikerar stora delar av Sverige och Europa. Kika in på deras hemsida och se om de trafikerar den sträcka du vill resa och se vad biljetterna kostar.