Buss mellan Visby och Visby Airport

Du kan ta dig från Visbys trevliga hamn ut till Visby flygplats på knappa femton minuter med buss och detsamma i motsatt riktning. Buss är enkelt och kör upp direkt framför terminalen. Du slipper betala för parkering på flygplatsen under tiden du är bortrest, och det är en snabb tur där du kan sitta bekvämt.

Sträckan trafikeras av Flygbussarna (Vy buss)

💡 Denna sträcka trafikeras av Flygbussarna (VY buss)

Flygbussarna.se kan du se priser och boka denna resa till det bästa priset. I deras bussar reser du bekvämt med Wi-fi ombord.

Priser för bussresan till Visby Airport

Nya priser kommer att förannonseras inför sommarsäsongen när busslinjen öppnar. Det kostar inte mycket att åka med buss från hamnen och ut till flygplatsen. 

Flygbussar direkt från hamnen och bussterminalen 

Du reser enklast från den mysiga hamnen via färjeterminalen och busstationen. Efter ytterligare två stationer är du framme. Inför sommarsäsongen öppnas busslinjen på nytt och tidtabeller kan beskådas samt bokning kan utföras på hemsidan för Vy Flygbussarna. Du kan även boka returresan från flygplatsen och in till Visby.
Visby Hamn – Scandic Visby (färjeterminalen) – Visby Busstation – Östercentrum – Norrgatt / Lummelundagatan – Visby Airport.

Komfort i bussen – och app

De flesta bussbolag erbjuder sköna och mjuka säten. Vy Flygbussarna har följande ombord:
Mat och dryck, djur kan följa med, plats för skrymmande bagage, kostnadsfri Wifi och babyskydd samt sittkuddar för barn över tre år. Det finns också en app för att hålla sig ajour med bussen i realtid där du också kan sköta bokningar här.

Om Visby Flygplats – med spännande kulturarv

Flygplatsen är designad så att den smälter in i det gotländska landskapet. Den ligger endast tre och en halv kilometer från Visby stad som är upptagen på Unescos världsarvslista. Det är en kombinerad regional och militär flygplats som invigdes år 1942. Under sommarhalvåret är det mycket turister som besöker Visby och flera flygningar sätts in. Vid flygterminalen är ett förhistoriskt gravfält beläget där arkeologiska undersökningar har utförts på cirka 450 gravar. De äldsta gravarna är från stenåldern år 1800 före Kristus. Här har människor begravts i sina kläder och med gåvor att ta med till andra sidan.