Buss mellan Stockholm och Bromma Airport

Sträckan trafikeras av Flygbussarna (Vy buss)

Du kan åka från Cityterminalen i Stockholm, Gate 3, till Bromma Airport. Bussen stannar till några minuter från Cityterminalen, vid Fridhemsplan, och fortsätter sedan till Bromma nordväst om Stockholm. Det tar 20 minuter innan bussen rullar in på Stockholm Bromma Airport.

💡 Denna sträcka trafikeras av Flygbussarna (VY buss)

Flygbussarna.se kan du se priser och boka denna resa till det bästa priset. I deras bussar reser du bekvämt med Wi-fi ombord.

Priser för bussresan till Bromma Airport

Med dessa priser är det inte värt att ta bilen, som du dessutom får betala för att parkera på flygplatsen. Du reser från Cityterminalen till Bromma flygplats för 99 kronor vuxen och 89 kronor för den som är 8-17 år.

Flygbussar mellan Stockholm City och Bromma Airport

Du kan resa bekvämt från Cityterminalen i Stockholm hela vägen till Bromma flygplats. Du passerar genom vackra Kungsholmen, det blir ett stopp vid Fridhemsplan innan bussen går vidare mot Bromma. Du reser enligt: Stockholm Cityterminalen – Fridhemsplan – Bromma Airport.

Komfort i bussen

De flesta bussbolag erbjuder sköna och mjuka säten. Vy Flygbussarna har följande ombord:
Mat och dryck, djur kan följa med, plats för skrymmande bagage, kostnadsfri Wifi och babyskydd samt sittkuddar för barn över tre år. Det finns också en app för att hålla sig ajour med bussen i realtid där du också kan sköta bokningar här.

Om Bromma Airport

Bromma Airport är den flygplats som ligger närmast Stockholm City. Från början, från år 1909 och till 1920 använde man det centralt belägna Ladugårdsgärde för all flygverksamhet i Stockholm. Inte förrän år 1936 invigde man Bromma flygplats som var landets huvudterminal för all civil flygtrafik tills Stockholm-Arlanda öppnade år 1962. Bromma flygplats är fortfarande en betydande flygplats bara 9 kilometer från Stockholm City. Den är en av de största flygplatserna i Sverige till passagerarantalet.

Swedavias flygplatser är klimatsmarta. Under 2020 nådde flygplatserna målet med noll fossila koldioxidutsläpp på den verksamhet på de flygplatser som Swedavia har i egen regi.