Stadsbussarna Östersund

Har du tänkt resa med stadsbussarna i Östersund? Här kan du hitta information om stadsbussarna och företaget bakom som har hand om dessa bussresor. Du finner också tidtabeller och priser om du vill åka med stadsbussen.

I Östersund kan du åka buss med Bus4you.se som tidigare hette Nettbuss. Bus4you kör stadsbussarna i Östersund på uppdrag av Länstrafiken Jämtland. Bussbolaget är ett svenskt dotterbolag till norska NSB som även äger Tågkompaniet. Vy buss kör också på uppdrag av X-trafik.

Åka med stadsbussar i Östersund

Busskorten för stadsbussarna i Östersund ser ut som Länstrafikens busskort. Men stadsbussarna har egen tidtabell såväl som egna priser. Du kan använda Länstrafikens biljetter och kort även på bussarna i Östersund.

Trafiken delas upp i tre olika grupper:

 • Vardagstrafik
 • Lördagstrafik
 • Söndagstrafik

Dagar som midsommar innebär lördagstrafik medan andra helger är lika med söndagstrafik. Det är viktigt att vara medveten om när du ser på tidtabell för stadsbussarna i Östersund.

Med Bus4you.se kan du lösa biljett med din smartphone. Du använder dig av appen MobiTime och väljer att betala med kort eller faktura. Med biljetten på din telefon är det bara att stiga på bussen och åka med!

Det finns 12 olika linjer i Östersund som ger en övergripande täckning över staden. Dessutom kan du åka med 3 olika nattlinjer och en industrilinje som har en avgång per dag. Gustav III:s torg som ligger i centrala Östersund fungerar som en knytpunkt för stadsbussarna.

Flygbussar till Åre Airport

Det är också Bus4you.se som sköter trafiken mellan Östersund och Åre Airport även kallad Östersunds flygplats. Du kan använda MobiTime appen för biljett till flygbussen. Med appen kan du se tidtabell för flygbuss från Östersund och faktiskt också var bussen befinner sig just nu.

Flygbussen avgår från hållplats B i Östersunds centrum. När ett flyg till Stockholm från Åre ställs in och detta är känt tre dagar i förväg kan flygbussen också ställas in. Flygbussarna anpassas i enlighet med flygtrafiken. Som regel avgår bussen från Åre Airport till Öresund tio minuter efter att flyget kommer. Men det förändras alltså vid förseningar av flyg.

Bus4you – Flygbuss Östersund hemsida

Tidtabell för stadsbussarna i Östersund

Det är enkelt att få information om tidtabell för stadsbussar, flygbussar och nattbusar i Östersund via den smarta appen. Men du kan också få uppdaterad information om nuvarande tidtabell för bussarna i Östersund på Nettbuss hemsida.

Stadsbussarnas tidtabell

Miljövänliga bussar

Något som är mycket spännande med busstrafiken i Östersund är att den till stor del drivs med förnybar elektricitet. Man kör stadsbussarna på ED95 som är en typ av etanol eller med förnybar el som kommer från Billstaån i Hackås.

Bussarnas miljövänliga utformning går hand i hand med den miljöprofil som Östersunds kommun jobbar med. Man fattade beslut år 2016 om att stadsbussarna skulle gå på el och det har man sedan implementerat, linje för linje.

Det finns laddningsplatser på slutstationer och utvecklingen av elbussarna har också förbättrat bussnätets spridning. Sånghusvallen och Brittsbo har inkluderats som en del av arbetet med elbussarna i Östersund.

Bra att veta innan du kliver på stadsbussen i Östersund

Det är samma regler som gäller på bussarna nu som då bolaget som driver trafiken hette Nettbuss. Ibland förändras reglerna för biljettkostnader och det kan vara bra att ta en titt på vad priset är just nu för dig som är student eller pensionär.

Här är några viktiga punkter att ha koll på:

 • Bagage – Du får ta med dig så mycket bagage som du kan bära så länge som ingen besväras av detta.
 • Cyklar och sparkar – Får inte tas med på stadsbussarna i Östersund!
 • Skidor – Tillåts om de ligger i fodral eller är väl packade med band.
 • Barnvagn – Det går bra att ta med barnvagn på bussen och det kostar inget extra så länge som barnet sitter i vagnen under turen.
 • Barn och ungdomar – Från 7 år kan du åka med två barn under 7 år gratis. Barnbiljett taxa gäller tills du fyller 20 år. Ett barn under 7 år som åker ensam betalar barnbiljettpris.
 • Djur – Det går bra att ta med husdjur och det kostar inget extra. Det är dock viktigt att se till att placera djuret längst bak i bussen med tanke på passagerare som kan vara allergiska. Dessutom får djuret bara följa med så länge som det inte innebär olägenheter för andra som reser med bussen.
 • Mat – Det är inte tillåtet att äta mat som glass, korv eller dricka på stadsbussarna i Östersund.
 • Kvarglömda saker – Om du har glömt något på en stadsbuss i Östersund kan du kontakta Buss Receptionen som finns på Gustav III:s torg. Det går att ringa dit på nummer 063–161240.
 • Förseningsersättning – Vy-buss har en policy som gör gällande att förseningar på mer än 20 minuter kan ge dig rätt till ersättning.
 • Nattstopp – Efter klockan 22.00 kan du be föraren om att släppa av dig mellan ordinarie hållplatser. Men detta kräver att stoppet sker på ett sätt som är säkert för trafiken.
 • Byten mellan olika bussar – Med din biljett kan du byta mellan olika bussar i Östersund utan att betala extra för det. Det går att byta buss inom stadsbusstrafiken inom en timme från ankomsten till staden. Med mobilbiljett får du 90 minuters övergångstid mellan bussar.

Läs mer på Bus4you.se för att boka bussbiljetter och hitta mer information om stadsbussarna i Östersund.