Bussresor till Vasaloppet

För den som ska åka Vasaloppet så är det mycket som ska ordnas och mycket som ska tänkas på och planeras i förväg. Det kommer utan tvekan att bli en lång och jobbig dag och därför bör man se till att vara så väl förberedd som möjligt. Ett enkelt sätt att förenkla för sig är att boka bussbiljetter till någon av de Vasaloppsbussar som finns och som ordnar transport ända fram till startområdet.

Billiga och bekväma bussar – jämför priserna

Bus4you.se och Flixbus.se är två riktigt bra och prisvärda bussbolag. Tillsammans trafikerar de i princip hela Sverige & stora delar av Europa. Jämför alltid dessa två bolagens priser när du skall resa någonstans. Om priserna är likvärdiga för en sträcka så rekommenderar vi alltid Bus4you.se eftersom de har bekvämare säten och bussar än Flixbus.se

Normalt är det mycket svårt att få tag på parkering, och kommer man med egen bil kan det vara i stort sett omöjligt att få någon plats inom rimligt avstånd. På så sätt är det mycket bekvämare att åka med en buss där man kan känna sig säker att man kommer att komma fram till startplatsen i lugn och ro och i god tid innan starten går.

Bussbiljetterna kostar mellan 100 och 220 kronor och kan bokas ungefär tre månader innan tävlingen, som alltid går i Mars månad. Bussturerna anordnas bara från närområdet, så om man bor långt ifrån så finns inga möjligheter att få åka hela vägen hemifrån utan då måste man ordna transport dit dagen eller dagarna innan och sedan kan man boka biljetter till någon av Vasaloppsbussarna enbart för transport under tävlingsdagen. Det går även att köpa bussbiljetterna på plats, men eftersom att efterfrågan är väldigt stor så rekommenderas det starkt att man köper dem i förväg så att man kan vara säker på att man verkligen får plats.

Bussarna går från målet i Mora till starten i Sälen och går både på morgonen och kvällen vilket gör att man antingen kan ordna sitt boende i Sälen och enkelt åkt tillbaka dit med buss efter loppet, eller bo i Mora och åka till Sälen inför starten. Från Mora till Sälen kostar bussresan 120 kr om man bokar i förväg, vilket man kan göra via Vasaloppets officiella hemsida. Bussen stannar också i flera av samhällena mellan Mora och Sälen så som Malung, Risätra och Gusjöbyn med flera.

Som vi nämner ovan…

Kika in på Bus4you.se och FlixBus.se och se vad de kan erbjuda och jämför de två bolagens priser

Lämna ett svar