Bussemester och bussresor i Europa

Att semestra med buss kan vara ett alldeles utmärkt sätt att resa för den som av någon anledning inte gillar att flyga eller själv köra bil längre sträckor. Det finns nämligen många olika arrangörer som ordnar resor till många olika ställen i Europa. Fördelen med att fara på en semester med buss är att man får se många olika ställen och uppleva så mycket mer än vad man får om man är på ett och samma ställe. Ska man till exempel åka ner till Italien så kommer det ju att bli en del stopp på vägen innan man väl är framme, och det gör ju att man får uppleva olika ställen och olika kulturer och miljöer, även om man oftast inte får spendera alltför mycket tid på varje ställe. Dessutom så följer det i nästan alla fall med duktiga och erfarna guider som gör att man får veta mer om de ställen man besöker och på så sätt får ut mer av sin semester helt enkelt.

En annan fördel med att åka på en bussemester är att det oftast också blir billigare än att flyga till resmålet. Dock så kan ju flyg vara ett bättre alternativ om man bara vill besöka ett och samma ställe, eftersom att man på en bussresa får lite mindre tid på ”slutdestinationen”. Ett exempel på en arrangör av bussresor är Scandorama som anordnar resor till de flesta populära länder i Europa och man kan välja mellan både kortare weekendresor och lite längre resor som varar en vecka eller ännu längre.

De flesta resor utgår från Malmö, och för de lite längre resorna kan man räkna på ett pris på strax under tusen kronor per dygn per person inklusive alla hotellövernattningar och även det mesta av maten. Bussresor är alltså ett ganska billigt sätt att semestra, samtidigt som man får möjlighet att uppleva en hel del.

Busslinjer mellan olika städer i Europa

Om du vill hitta bussresor mellan olika städer i Europa så kan det vara en bra idé att kolla in Flixbus där man kan boka bussresor från en lång rad olika städer i Europa. Den enda svenska staden som finns med är Malmö men utöver det är det ett perfekt sätt att ta sig mellan olika platser i Europa på ett billigt sätt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *