Aktiva äventyr med buss

Det finns många bussbolag som anordnar resor till olika idrotts- och fritidsarrangemang så som till exempel Vasaloppet och Vätternrundan med mer. När man som motionär ska åka iväg på sådana typer av arrangemang kan det vara mycket bättre att åka med på en anordnad bussresa än att själv ordna transporten och boendet. Det blir ju mycket svårare om man ska göra sådant själv. Ska man ta bilen och åka långt för till exempel ett sådant där typ av motionslopp så kan man bli väldigt trött och stel av att sitta och köra massvis med mil nära inpå tävlingsdagen. Då kan det vara mycket bättre för uppladdningen att få åka buss där man kan få slappna av och ta det lugnt, och kanske även kunna sova lite, istället för att behöva sitta fokuserad och spänd timme efter timme körandes bil.

Ett av de bolagen som ordnar de här typerna av resor är BussPersson. De erbjuder resor till bland annat Tjejmilen, Göteborgsvarvet, Vasaloppet och Berlin Marathon. BussPerssons resor utgår normalt från Skåne, men bor man någon annanstans finns det gott om bussresor även därifrån, som förstås då anordnas av andra bolag. Priserna ligger på en ganska lagom nivå, och till exempel dagsresan till Göteborgsvarvet går på 475 kr. Resan till Berlin Marathon går på strax under fyra tusen men då ingår även det mesta av maten under den fyra dagar långa resan. Det är alltså ganska bra pris på resorna; definitivt prisvärt.

Det är också populärt att åka iväg på semestrar till exempelvis skidorter i olika delar av Europa. Folk blir mer och mer hälsomedvetna vilket gör att de aktiva resorna ökar i popularitet och vissa väljer att skippa solsemestern där det är lätt att gå upp i vikt på grund av mycket slappande på stranden och mycket frossande i mat. Det är ju trots allt mycket bättre att vara aktiv och göra något som är bra för sin hälsa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *